Prijavi se

Blog

Najnovije vesti
Lični Kuvar kuva u Vašem domu

Lični Kuvar kuva u Vašem domu

Pre više od šest meseci, mladi Užičanin rešio je da slobodno vreme pretvori u posao, a beogradske domove transformiše u restorane. Nenad Tomić od kuhinje ne beži već u nju rado ulazi. Ne samo u svoju već i u tuđe, kako bi duh restorana preneo u domove. Na taj zadatak nikada ne ide bez sopstvenih noževa.

„Mi smo kao sportisti, tipa žvaka mora da bude u levoj patici i tako dalje. Tako da i mi isto imamo noževe i niko ne sme da nam dira, mora nož da stoji tako. Nemamo poput Nadala onakve rituale, ali prosto imamo neke svoje male rituale kada uđemo u kuhinju“, objašnjava Nenad.

Pre toga, sa domaćinom dogovara meni koji zavisi od opremljenosti kuhinje. Sopstveni pribor ponekad mu nije dovoljan.
„Ukoliko nema rernu naravno mi ne možemo da pripremamo lazanju, ne možemo pečenje ili tako nešto, ali dovoljan je i šporet pa da napravimo magiju što bi rekli, od onoga što ima“, dodaje kuvar.

Za tu magiju potebno je dva do tri sata. Kada pripremi i dekoriše obrok, Nenad postavi i sto. Njegov posao tu se često ne završava.
„Imali smo zahtev gde su klijenti tražili da ispečem andaluzijsko prase i da tu na licu mesta, desetak ljudi je bilo na svečanoj večeri, da to sečem pred njima poput svetskih kuvara“, kaže Nenad.

A ima i onih koji ne žele da se pohvale Ličnim Kuvarom, pa Nenada isprate kući pre nego što se gosti pojave.
„Imali smo jedan zanimljiv slučaj gde je dečko upravo sada za Dan zaljubljenih hteo da iznenadi svoju devojku. Mi smo se dogovorili sa njim da dođemo da dekorišemo ceo stan, da postavimo sto i jedno 40 minuta pre njihovog dolaska mi smo izašli iz stana i izgledalo je kao da je sve to on pripremao“, razotkriva Nenad Tomić.

Ono što Lični Kuvar unapred mora da zna jeste da li je neko od domaćina ili gostiju alergičan na nešto kako bi preoblikovao recepte. A nije mu problem ni da ih prilagodi posebnim načinima ishrane. Lični Kuvar priprema sve – od predjela preko glavnog jela do poslastice pa ga zbog toga klijenti često angažuju za spremanje slavske trpeze. Za to mu je potrebno najmanje dva dana a osim obroka, za sobom ostavlja i čistu kuhinju.

  • Tekst napisala: Ivana Džamić

Pročitajte još zanimljivih priča iz naše kuhinje...

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su naznačena *