Blog

Najnovije vesti
Lični kuvar: Idealan izbor u vreme pandemije

Lični kuvar: Idealan izbor u vreme pandemije

  Pandemija  je napravila pravu apokalipsu kada je reč o ugostiteljstvu. Korona je donela pustoš i ugrozila čitav ugostiteljski sektor. Sa druge strane posao sa ličnim kuvarima je procvetao. Sve više ljudi odlučuje da jede kod kuće, u kontrolisanim uslovima.

Novo ponašanje unutar restorana

Odlazak u restorane više nije ni nalik onom od pre. O svemu se strogo vodi računa – i gosti i osoblje moraju da budu maksimalno disciplinovani. Veliki jelovnici u kožnim povezima postali su visoko rizični. Ma koliko ih osoblje restorana često dezinfikovalo, epidemiološke mere svuda u svetu nalažu da se gosti moraju odreći ritualnog listanja i pažljivog iščitavanja jelovnika.

Švedski sto odlazi u istoriju?

Čak i kada pandemija prođe ljudi i dalje neće želeti da jedu hranu koja je bila izložena nekom drugom gostu, tako da možemo očekivati da švedski sto polako, ali sigurno, ode u zaborav. Koncept deljenja hrane definitivno postaje prošlost, eventualno kada večerate u dvoje možete podeliti koji zalogaj. 

Šta se sve promenilo

Izazovna vremena donela su jednostavna rešenja poput novih restorana koji dostavljaju hranu ili su razvili šaltersku prodaju. Takvo iskustvo ručavanja svakako nije ni nalik obedovanju u vrhunskim restoranima. 

Postoji li rešenje koje bi u ovom trenutku pomirilo sve Vaše potrebe i ispoštovalo sve neophodne mere; može li se i dalje uživati u omiljenoj hrani? Da, rešenje postoji, u svoj dom uvek možete pozvati ličnog kuvara.

Lični kuvar kao savršena alternativa

Epidemija je promenila niz rituala i procedura u restoranskoj industriji. Angažovanje ličnog kuvara i iskustvo obedovanja u kući odlična su alternativa dosadašnjem iskustvu ručavanja u restoranima. 

Mere koje preduzima lični kuvar u cilju Vaše zaštite

Vaš Lični Kuvar pridržavaće se svih mera koje su propisane od strane Vlade Republike Srbije i Svetske zdravstvene organizacije povodom pandemije virusa COVID-19:

  • Pri ulasku u Vaš dom kuvar je dužan da sa sobom nosi zaštitnu masku i rukavice koje će po dolasku u Vaš dom skinuti i ruke oprati i dezinfikovati.
  • Namirnice koje je sa sobom poneo dužan je da ostavi na mesto koje ne ugrožava kako njegov rad, tako ni bezbednost klijenta.
  • Najmanje rastojanje između kuvara i klijenta mora biti 2 metra.
  • Kuvar će po dolasku dezinfikovati radnu površinu, nož, dasku i sve elemente i alate kao i posude koje će koristiti.
  • Po završetku posla, kuvar će očistiti kuhinju, bez obzira na to kakvu ju je zatekao. Za sobom će dezinfikovati sve radne površine i sve ostale površine u kuhinji.
  • Svaki kuvar je dužan da u svom priboru poseduje dezinfekciono sredstvo, više komada maski, rukavice, crni džak za smeće i čiste krpe koje će da koristiti za rad i dezinfekciju kuhinje.
  • Svaki od naših kuvara prilikom dolaska sa sobom nosi i kopiju sanitarne važeće knjižice.

 Vaš dom Vaš izbor

Ukoliko želite da Vaš dom pretvorite makar na jedan dan u restoran za specijalne prilike mi ćemo Vam u tome rado pomoći. Tu smo za Vas bilo da se radi o Vama važnim datumima, godišnjici, rođendanu, internoj proslavi, mini-slavi, poslovnoj večeri…

Najlepši deo u vezi sa angažovanjem ličnog kuvara uvek je odabir Vaših omiljenih jela kao i kuvara koji najbolje odgovara Vašim željama i zahtevima. Na našem sajtu možete lagano ispregledati sve menije i saznati više o Nenadu, Jakovu, Vladimiru ili Dejanu, profesionalnim kuvarima sa dugogodišnjim iskustvom.

Pozovite nas na +381 69 21 322 98 ili nam pišite na mejl info@licnikuvar.rs.

Pročitajte još zanimljivih priča iz naše kuhinje...

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.