Prijavi se

Blog

Najnovije vesti
Ideje za nezaboravan Dan zaljubljenih

Ideje za nezaboravan Dan zaljubljenih

Svake godine širom sveta obeležava se Dan ljubavi, poznatiji kao Dan zaljubljenih. Za neke je 14. februar važan praznik za druge još jedan (ne)običan dan.

U svetu Valentinovo kod nas Sveti Trifun pravi je povod da obradujete voljenu osobu i priredite joj iznenađenje koje će dugo pamtiti.

Simboli Dana zaljubljenih

Sve je počelo nekada davno kroz običaj slanja ljubavnih poruka. Ljudi su pomoću posebnih kartica izražavali svoju naklonost. Kartice su bile unikatne kreacije koje je pošiljalac ručno pravio. 

Na karticama bi obično bili ispisani romantični stihovi, koji su opisivali i uzdizali lepotu primaoca i ljubav prema njima.

Čestitke za Dan zaljubljenih bile su ukrašene slikama Kupidona, srca i cveća i opšivene čipkom ili trakom. 

Ovakve “razglednice” se i danas koriste budući da simbolizuju ljubav i popularne su širom sveta.

Šta pokloniti voljenoj osobi 

Svake godine razmeni se na milione čestitki za Dan zaljubljenih. Pokloni poput buketa cveća ili jedne crvene ruže šalju se uz romantične poruke voljenim osobama, a parovi provode posebno popodne ili veče zajedno.

,,Ljubavni kuponi”

Ljubavni kuponi, odnosno poklon vaučeri trenutno su izuzetno popularni; priznaćete teško im je naći manu. Možete pokloniti vaučer za masažu, vaučer za ručak ili večeru, ili dan pun zabave – odlazak na kuglanje u bioskop ili pozorište.

Poklonite jedinstveno iskustvo

Mora li Vaš poklon da bude uvijen u ukrasni papir i kupljen u radnji? Nekada, najbolje što možete darovati su zajedničke uspomene ili iskustva.

Karte za koncert

Vaš omiljeni bend ili pevač dolazi u grad? Sjajno, koncert može biti idealan poklon za Dan zaljubljenih.

Izlet ili kratko putovanje

Jedan od najboljih poklona koji ćete svakako upamtiti mogu biti zajednički izlet ili kratko putovanje. Zahteva nešto veći budžet i slobodno vreme, ali je zaista poseban.

Večera uz muziku i sveće

Romantična večera za dvoje uz sveće i laganu muziku? Zvuči li Vam kao dobra ideja? Napravite plejlistu omiljenih pesama koje oboje volite ili Vas podsećaju na zajedničke uspomene.

Mnogi parovi proslavljaju Dan zaljubljenih uz ručak ili prigodnu večeru. Ukoliko se dvoumite u vezi sa prostorom, ne zaboravite da naši kuvari mogu doći na Vašu adresu ili da možete iznajmiti naš udobni Atelje i u njemu za dragu osobu prirediti iznenađenje.

Lični Kuvar Atelje je nov, ekskluzivan prostor u kojem ćete se Vi i Vaš partner osećati kao kod kuće uživajući u večeri u intimnoj atmosferi.

Ljubav i hrana savršena su kombinacija

Nazivi nekih naših menija kao da su skovani specijalno za Dan zaljubljenih. Isprobajte vrhunski spremljene specijalitete:

Kupidonovu strelicu – naši ukusi probudiće u Vama najlepše emocije.

Tri poljupca – kreiran da pokaže da se suprotnosti privlače. Mus od čokolade na samom kraju ove gozbe, ko još može da mu odoli? 

Ljubav u Veneciji – ovo je pravi izbor za istinske gurmane.

Za ljubitelje domaćih specijaliteta, italijanske,francuske ili azijske kuhinje – u ponudi imamo različite menije koji će zadovoljiti i želje onih najprobirljivijih.

Pozovite nas na +381 66 61 000 16 i na vreme rezervišete prostor i ličnog kuvara koga ste odabrali. Tu smo da odgovorima na sva pitanja i nedoumice. Možete nam pisati i na mejl info@licnikuvar.rs.

Pročitajte još zanimljivih priča iz naše kuhinje...

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena. Neophodna polja su naznačena *